Начало Бокс Кубрат Пулев на ринга през септември

Кубрат Пулев на ринга през септември

Кубрат Пулев на ринга през септември
0

Кубрат Пулев ще се качи на ринга отново през септември. Това ще се случи, ако лицензът на Кобрата бъде възстановен. Новината съобщи мениджърът на най-добрия български боксьор – Ивайло Гоцев. В момента Кубрат изтърпява 6-месечно наказание заради скандалната целувка с Джени Суши.

Пулев ще се яви отново на изслушване пред Атлетическата комисия на щата Калифорния на 22 юли. Тогава ще трябва да покаже удостоверения, че е преминал курсове срещу сексуално посегателство. През последните седмици Кобрата изпълнява всички препоръки на комисията.

„Желанието ни е да представим доказателства, че сме изпълнили заданията. Остава ни само последното заседание на комисията“ , заяви Ивайло Гоцев.

„Кубрат не спира да тренира. Беше на лагер в Майорка с Ули Вегнер. Нашата цел е да се бие през септември. Има варианти за доста добри противници, но всичко ще бъде уточнено след изслушването“ , обясни мениджърът на най-добрия професионален български боксьор в момента.

Пулев ще пристигне в САЩ ден преди заседанието на комисията. При благоприятен изход той ще остане в Лас Вегас, за да продължи подготовката.

Неговият брат Тервел също се очаква да боксира през септември. Непобеденият боксьор в полутежка категория счупи ръка при победата над Мич Уилямс през март.

„Тервел вече тренира на пълни обороти. Използва счупената ръка, която беше успешно оперирана. Все още не е ясно дали ще се бие в САЩ. Имахме планирана галавечер с негово участие в Пловдив. Тя все още е актуална, но тепърва ни предстои да вземем решение“ , добави Гоцев.

Източник: „България днес“