Начало Кикбокс и муай тай Александър Петров ще се бие за световна титла пред погледа на принца на Монте Карло

Александър Петров ще се бие за световна титла пред погледа на принца на Монте Карло

Александър Петров ще се бие за световна титла пред погледа на принца на Монте Карло
0

Един от най-добрите бойци на България Александър Петров ще се бие за световна титла в един от топ мачовете на грандиозната професионална гала по кикбокс MONTE-CARLO FIGHTING MASTERS. Тя ще се проведе на 24 юни в Монте Карло, под патронажа на принц Албер Втори.

Освен за титла Петров ще се бие, за да защити името на България в един от най-престижните турнири по кикбокс. Негов съперник ще бъде французина Cedric Tousch. Двубоят между двамата световни шампиони по кикбокс ще бъде в стил К-1 в категория до 81 кг. по правилата на WAKO PRO.

Организаторите от MONTE-CARLO FIGHTING MASTERS определят Cedric Tousch като част от новата генерация бойци в полутежка категория.

Ето и кратките визитки на двамата бойци:

Александър Петров – на 25 години, висок 1.90 м.,. В кариерата си има 239 мача, от които 209 победи (11 с нокаут), 29 загуби и 1 равен. Той е световен шампион за 2015 г. по кикбокс в стил К1.

Cedric Tousch –  на 27 години, 1.90 м,, тегло. В кариерата си има 146 мача, от които 143 победи (107 с нокаут), 1 загуба и две равенства. Той в световен шампион по муай тай (WBC) 2016; K1 Rules (WFM) 2014 г.; муай тай (IFMA) 2012.

Нека пожелаем късмет на нашия боец Александър Петров и да ни зарадва с победа, с която за пореден път да прослави името на България.