Начало Бокс Кралев: Готови сме да приемем Олимпийска квалификация
0

Кралев: Готови сме да приемем Олимпийска квалификация

Кралев: Готови сме да приемем Олимпийска квалификация
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази готовност България да приеме домакинство на олимпийска квалификация по бокс. Решението дали това ще се случи ще бъде взето от Международния олимпийски комитет.

Спортният министър се срещна днес с президента на Международната асоциация по бокс (AIBA) Умар Кремльов, който е у нас за откриването на 72-ото издание на най-стария боксов турнир в Европа за купа “Странджа”.

Нашата държава има ясни правила за провеждането на големи международния състезания в условията на пандемия. През изминалите месеци се доказахме като добър организатор. Целта е да създадем нормална среда и да запазим здравето на спортистите, треньорите и техническите лица”, заяви Кралев.

От своя страна шефът на AIBA се изказа ласкаво за страната ни и отношението ѝ към бокса: “България е една от страните, които показва сериозно отношение към бокса. Работим отлично с ръководството на местната федерация, която полага много усилия за развитието на този спорт“.

Новият президент на АИБА направи открита тренировка в София (ВИДЕО)

Кремльов заяви пред спортния министър, че подготвя сериозна реформа в аматьорското съдийство, от което България често страда, и това ще бъде един от приоритетите му.

Съдийските решения сериозно демотивират боксьорите. За една страна като България медал от голямо първенство е голям стимул за всички. Но когато видиш как на ринга реферите определят победителите, това демотивира състезателите ни. ММС инвестира средства за развитието на бокса в страната и искаме да има честно съдийство и нормално отношение към нашите боксьори”, каза Кралев.