Начало Бокс Борислав Бояджиев доволен от спарингите срещу Украйна

Борислав Бояджиев доволен от спарингите срещу Украйна

Борислав Бояджиев доволен от спарингите срещу Украйна
0

Младежкият национален отбор по бокс на България се завърна от лагер в Украйна, а треньорският щаб даде висока оценка за проведените спаринги в края.

„Много съм доволен от лагера и от спарингите – коментира за Boec.BG селекционера Борислав Бояджиев. – Все пак се изправихме срещу водещата школа в световния бокс, каквата е украинската. Имахме нужда да си сверим часовниците, особено след дългата пауза зарази пандемията. Благодаря на Българска федерация по Бокс, че ни осигури тази възможност.“

В спаринг срещите нашите лъвчета се изправиха срещу връстниците си от Украйна. Двубоите се проведоха без обявяване на победител, но съдиите (изцяло в украински състав) са водели статистика. Според нея в два от двубоите сме излезли победител с 3:0 – Ясен Радев при 52-килограмовите и Радослав Росенов при 56-килограмовите.

„Двубоите бяха много оспорвани и съм много горд от този факт. В срещите, които резултатът бе за украинците с 2:1, се държахме много добре на ринга“, посочва още Бояджиев.

Тимът е на в кратка почивка, а още в сряда се качва на поредния си лагер – този път на Белмекен. Там ръкавиците ни ще се подготвят до Републиканското първенство в Пловдив. В групата от 8 национали ще се присъедният още двама.

Тимът е получил покана и за участие в турнира „Златна ръкавица“ в Сърбия, който е планиран за 5-ти октомври. През ноември има Европейско първенство, за което все още не е ясно дали ще се проведе.

През седмицата у нас Българска федерация по бокс проведе Отчетното си Общо събрание за 2020 година. Форумът в Министерството на младежта и спорта премина при спазването на всички противоепидемични мерки и препоръки в борбата с COVID-19.

Отчетът на президента на федерацията Красимир Инински бе приет с пълно единодушие, като след това, също единодушно, бе гласуван и бюджетът на федерацията за следващата година.