Начало Бокс Новият президент на АИБА направи открита тренировка в София (ВИДЕО)

Новият президент на АИБА направи открита тренировка в София (ВИДЕО)

Новият президент на АИБА направи открита тренировка в София (ВИДЕО)
0

Новоизбраният президент на Международната федерация по бокс (АИБА) Умар Кремльов с първо официално посещение в България. 38-годишният руснак оглави световната централа през месец декември миналата година, като надделя над останалите шестима кандидати с 57,33 % вот. Два месеца, след като встъпи в длъжност, той пристигна и в София, за да открие 72-ото издание на най-стария аматьорски боксов турнир „Купа Странджа“.

„Запретнали сме ръкави и работим. Трябва да реформираме изцяло АИБА, за да си върнем добрите позиции, които имахме преди години. Искаме АИБА да е отворена към медии, състезатели, треньори и всички партньори. Затова съм и тук, за да покажа подкрепата си към спортистите. “Странджа” е най-старият боксов турнир в Европа, което прави спечелването на медал от него изключително ценно и престижно. България е доказан организатор на международни турнири и съм сигурен, че този няма да бъде изключение”, коментира Кремльов.

Кремльов направи открита тренировка в Борисовата градина, пред столичната зала „София“. Именно там „Странджа“ ще се проведе в следващите дни (22-27 февруари). В заниманието се впуснаха няколко национални отбора, сред които мъжкият и женският състав на България. Кремльов, който е бивш генерален секретар на Руската боксова федерация, избра тренировката да се води от селекционера на мъжете ни Жоел Арате.

Президентът на АИБА също се включи активно, а след тренировката си поговори с голяма част от боксьори, които го търсеха за много автографи и снимки. Освен това той направи подарък на боксьорите, като раздаде екипировка.

„Стартирахме един път на директна комуникация със спортисти и треньори и ще продължим да го следваме и за в бъдеще. Няма нужда да има каквито и да е бариери: АИБА е домът на нашите най-ценни членове –боксьорите и техните треньори. Те могат да ни потърсят и да получат помощ във всеки един момент. Нашата задача, като организационни и отговорни фигури е, да осигурим на състезатели и треньори най-добрите условия“, каза още президентът на АИБА. 

В програмата на Умар Кремльов на българска земя са включени среща с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, както и присъствие на официалното откриване на „Купа Странджа“ от 18:00 часа в зала „София“.

„Безкрайно щастлив съм, че пандемията не успя да ни спре от провеждането на толкова престижен турнир, като купа „Странджа“, която ще отвори врати за 72-ри път за боксьори от цял свят. Международните прояви са изключително важни, точно в този момент, за всеки един боксьор. Именно поради тази причина, аз изпитвам и още по-голямо задоволство, виждайки списъка с толкова сериозни участници, заявени за този турнир. Пожелавам им успех и ще се радвам да видя впечатляващи мачове“, сподели г-н Кремльов.

От своя страна президентът на БФ Бокс Красимир Инински допълни, че България винаги е имала солидни позиции в международната организация и с много работа вярва, че това ще продължи и занапред.

„Присъствието на г-н Кремльов е достатъчен атестат за работата, която вършим. Радвам се, че от АИБА оценяват труда, който полагаме”, заяви Красимир Инински.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.