Начало Бокс Новият президент на АИБА направи открита тренировка в София (ВИДЕО)

Новият президент на АИБА направи открита тренировка в София (ВИДЕО)

Новият президент на АИБА направи открита тренировка в София (ВИДЕО)
0

Новоизбраният президент на Международната федерация по бокс (АИБА) Умар Кремльов с първо официално посещение в България. 38-годишният руснак оглави световната централа през месец декември миналата година, като надделя над останалите шестима кандидати с 57,33 % вот. Два месеца, след като встъпи в длъжност, той пристигна и в София, за да открие 72-ото издание на най-стария аматьорски боксов турнир „Купа Странджа“.

„Запретнали сме ръкави и работим. Трябва да реформираме изцяло АИБА, за да си върнем добрите позиции, които имахме преди години. Искаме АИБА да е отворена към медии, състезатели, треньори и всички партньори. Затова съм и тук, за да покажа подкрепата си към спортистите. “Странджа” е най-старият боксов турнир в Европа, което прави спечелването на медал от него изключително ценно и престижно. България е доказан организатор на международни турнири и съм сигурен, че този няма да бъде изключение”, коментира Кремльов.

Кремльов направи открита тренировка в Борисовата градина, пред столичната зала „София“. Именно там „Странджа“ ще се проведе в следващите дни (22-27 февруари). В заниманието се впуснаха няколко национални отбора, сред които мъжкият и женският състав на България. Кремльов, който е бивш генерален секретар на Руската боксова федерация, избра тренировката да се води от селекционера на мъжете ни Жоел Арате.

Президентът на АИБА също се включи активно, а след тренировката си поговори с голяма част от боксьори, които го търсеха за много автографи и снимки. Освен това той направи подарък на боксьорите, като раздаде екипировка.

„Стартирахме един път на директна комуникация със спортисти и треньори и ще продължим да го следваме и за в бъдеще. Няма нужда да има каквито и да е бариери: АИБА е домът на нашите най-ценни членове –боксьорите и техните треньори. Те могат да ни потърсят и да получат помощ във всеки един момент. Нашата задача, като организационни и отговорни фигури е, да осигурим на състезатели и треньори най-добрите условия“, каза още президентът на АИБА. 

В програмата на Умар Кремльов на българска земя са включени среща с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, както и присъствие на официалното откриване на „Купа Странджа“ от 18:00 часа в зала „София“.

„Безкрайно щастлив съм, че пандемията не успя да ни спре от провеждането на толкова престижен турнир, като купа „Странджа“, която ще отвори врати за 72-ри път за боксьори от цял свят. Международните прояви са изключително важни, точно в този момент, за всеки един боксьор. Именно поради тази причина, аз изпитвам и още по-голямо задоволство, виждайки списъка с толкова сериозни участници, заявени за този турнир. Пожелавам им успех и ще се радвам да видя впечатляващи мачове“, сподели г-н Кремльов.

От своя страна президентът на БФ Бокс Красимир Инински допълни, че България винаги е имала солидни позиции в международната организация и с много работа вярва, че това ще продължи и занапред.

„Присъствието на г-н Кремльов е достатъчен атестат за работата, която вършим. Радвам се, че от АИБА оценяват труда, който полагаме”, заяви Красимир Инински.