Начало Други Таекуондистите на Херея с отборната титла на Държавното първенство

Таекуондистите на Херея с отборната титла на Държавното първенство

Таекуондистите на Херея с отборната титла на Държавното първенство
0

Таекуондо клуб „Херея“ се доказа като най-добрия отбор на Държавното първенство в дисциплините – чупене, пумсе и спаринг в категориите мъже и жени, юноши и девойки, кадети. Шампионатът се проведе в многофункционалната зала на Национална спортна академия „Васил Левски“ с участието на над 650 състезатели. Публика не бе допусната, съобразно противоепидемичните мерки, а церемонията по откриването бе водена от Димитър Аврамов, който е член на Управителния съвет на Българска Федерация Таекуондо.

„Херея“ спечели общото отборно класиране, след като състезателите на тима завоюваха 15 златни, 18 сребърни и 25 бронзови. На второ място остана „Кондор 2000“, а трети „Гладиатор“. „Херея“ е номер 1 в комплексното класиране в категория спаринг за мъже и жени, юноши, кадети и деца, следван от клуб „Кондор 2000“ и ТК „Гладиатор“.

 

В първия ден от първенството в отборното класиране в дисциплина техническо чупене първото място взе клуб „Самсон“, второто бе за клуб „Левски“, а ТК „Спарта“ зае третото място в класирането. В дисциплина пумсе клуб „Спарта“ стана първенец, следван от клуб „Форс 2004“ и клуб „Хемус“.