Начало Бокс Нова боксова зала ще има в град Сливен

Нова боксова зала ще има в град Сливен

Нова боксова зала ще има в град Сливен
0

Боксова зала ще бъде построена в град Сливен. Това обещаха кмета на града Стефан Радев и министърът на младежта и спорта Красен Кралев след сигнал, че състезателите на „Армейски спортен клуб по бокс“ имат проблем с базата и провеждат тренировките си на открито или в помещение в СУ „Хаджи Мина Пашов“.

„Заедно с кмета на Община Сливен Стефан Радев проведохме разговор и се договорихме ММС и Общината да финансираме съвместно изграждането на нова боксова зала в града“, обяви късно снощи Кралев.

Клубът, в който има картотекирани 16 боксьори, е включен в Програмата за развитие на спортните клубове за 2021 г. на Министерството на младежта и спорта и ще бъде подпомогнат финансово с 11 659 лв.

„Смятам, че Сливен е един от градовете със силни традиции в бокса и заслужава да разполага с отлично място за подготовка на местните спортисти, което да бъде оборудвано с най-модерни тренировъчни пособия“, допълни Кралев.

Кралев посочва още, че боксът е един от стратегическите спортове за България и получава пълна подкрепа от спортното министерство.

„До момента е  финансирано изграждането на две нови боксови зали – в Русе и Варна, както и обновяването на други 3, които са разположени в Пловдив, Плевен и София. За съоръженията е закупено и ново оборудване. Страната ни ежегодно е домакин на големи международни прояви, които получават помощ от ММС и преминават при отлична организация“, казва спортният министър.