Начало Бокс Красен Кралев: Възмутен съм от организаторите на мача Джошуа-Пулев

Красен Кралев: Възмутен съм от организаторите на мача Джошуа-Пулев

Красен Кралев: Възмутен съм от организаторите на мача Джошуа-Пулев
0

Министъра на спорта Красен Кралев публично изрази възмущението си от промоутърската агенция „Matchroom Boxing Limited“, която организира мача на годината за българския спорт Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа. Двамата ще се изправят един срещу друг за четири световния пояса в тежката категория на 12-ти декември в „Уембли Арена“ в Лондон.

В дните преди сблъсъка назря огромен скандал с дискриминиране на българските журналисти, които искат да отразят мача. „Matchroom Boxing Limited“ и шефът ѝ Еди Хърн, който е и личен мениджър на Джошуа, отказаха достъп на родните медии.

Огромен скандал! Дискриминират български журналисти за Пулев – Джошуа

От българското Министерство на спорта взеха отношение и изпратиха писмо до колегите си във Великобритания. Кралев написа днес следното: 

„В събота Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория. Това е изключително спортно събитие и предизвиква интереса на милиони по целия свят. В залата обаче няма да има нито един български журналист. Възмутен съм от отношението на промоутърите и организаторите на мача, които категорично отказват да съдействат на българските медии. Още в петък, когато научих за този казус, изпратих писмо до колегата си във Великобритания. В понеделник получих отговор, че българските журналисти могат да изпълнят своите служебни задължения и да бъдат на мястото на събитието, след като изпълнят определени условия. За съжаление мениджърските интереси и интриги на компанията, управлявана от Еди Хърн не позволява присъствието на наши репортери, оператори и фотографи както на събитията преди двубоя, така и на самата среща.

Всичко това ме навежда на мисълта, че в щаба на Джошуа се страхуват сериозно от българския боксьор. Задкулисната война, която се води, помрачава грандиозния блясък на събитието с участието на български спортист.  Надявам се, че това не се прави с цел да бъде разконцентриран Кубрат Пулев. Той си заслужи да бъде претендент за световната титла и цяла България ще му стиска палци в събота вечер срещу Джошуа.

Успех, Кобра! На ринга всички ще бъдем с теб“

След настъпилата публичност, сезиране на множество институции, помощ от страна на щаба на Кубрат Пулев и аргументи от българска страна, в крайна сметка „Matchroom Boxing Limited“  дадоха акредитации на родните журналисти единствено са мача в събота. Българските медии няма да бъдат допуснати до пресконференцията, кантара и отворената тренировка.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.