Начало Бокс Огромен скандал! Дискриминират български журналисти за Пулев – Джошуа
0

Огромен скандал! Дискриминират български журналисти за Пулев – Джошуа

Огромен скандал! Дискриминират български журналисти за Пулев – Джошуа
0

Огромен международен скандал назря в навечерието на сблъсъка за четири шампионски пояса в тежката категория по бокс между българина Кубрат Пулев и англичанина Антъни Джошуа. Битката е на 12-ти декември в Лондон, Великобритания.

След като падна и последната въпросителна около мача и официално той бе потвърден за „Уембли Арена“ на 12-ти, от една седмица българските журналисти, които искат да отразят срещата са подложени на изключително грозно дискриминиране от страна на промоутърската компания „Matchroom Boxing Limited“. Компанията е собственост на личния мениджър на Джошуа – Еди Хърн. От „Matchroom Boxing Limited“ родните медии трябва да получат и акредитации за събитието. От там обаче непрестанно се подиграват и мотаят родните представители на медиите и изглежда все по-вероятно да няма изобщо български журналисти на двубоя. Отказан е достъп дори и на българския коментатор Огнян Георгиев, който ще коментира за платформата DAZN.

„Matchroom Boxing Limited“ е оторизирана от британските власти да издава на желаещите журналисти специално одобрено от властите писмо за освобождаване от задължителната 14-дневна карантина. От компанията обаче постоянно измислят причини, за да не допуснат групата от 12 български представители на медии, които са изявили желание да отразят на място срещата, като са предоставили всичко необходимо.

От „Matchroom“ първо обявиха, че само британските власти могат да допуснат български журналисти на територията на страната без карантина. След намеса на Министерството на младежта и спорта на България и помощ от Външно министерство, се оказа, че това не е вярно.

Освободени от карантинен период са журналисти, които идват по работа във Великобритания“, пишат британците на своите колеги от Министерството на спорта.

Последва нова версия на „Matchroom“: българите са закъснели с акредитациите. Всъщност, за тях не са поставени краен срок, дори не са давани опции.

Последва ново оправдание: българските журналисти трябва да стоят 7 дни в изолационен „балон“ (хотелът, в който е настанен и Пулев), а това означава, че трябва да излязат от него дни след края на двубоя между Пулев и Джошуа.

В същото време обаче Антъни Джошуа влезе във въпросния балон едва днес, което би означавало, че самият той нарушава тези правила. Реално обаче такива разпоредби няма и това бе категорично обяснено от Британското министерство, което прати отговор на спортния министър Красен Кралев.

Българските представители на медии трябва да предоставят международна журналистическа карта, писмо от работодателя, което да съдържа лични данни, име и адрес за контакт на работодател или главния редактор, както и потвърждение, че се пътува до Обединеното кралство служебно“, се казва в писмото.

Робърт Смит от Британския боксов съвет също любезно отговори на българските журналисти, че могат да отразят двубоя на Пулев срещу Джошуа без преди това да бъдат поставени в 7-дневна изолация и че всичко зависи от промоутърската агенция.

Еди Хърн за Пулев: Антъни ще му разкъса лицето

„Matchroom“ веднага намират друго оправдание, за да не допуснат българи: Няма свободни места в хотела, в който са настанени екипите. Проверката обаче показва, че има дори цял свободен етаж.

Каква е причината за действията на хората на Еди Хърн може само да се гадае, но е факт, че от компанията правят всичко възможно нито един български журналист да не отразява мача на века за българския бокс.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.