Начало Бокс Кубрат: Искаха да изтрия публикацията за Джошуа (обновено)
0

Кубрат: Искаха да изтрия публикацията за Джошуа (обновено)

Кубрат: Искаха да изтрия публикацията за Джошуа (обновено)
0

Кубрат Пулев е бил подложен на натиск да изтрие публикацията си, с която обяви двубоя с Антъни Джошуа.

Боксовата ни звезда призна, че от “Скай Спортс” и “Мачруум Боксинг” на Еди Хърн са му се разсърдили, че е разкрил за срещата, тъй като са искали сами да го обявят. Въпреки натиска, Кубрат е отказал да се съобрази с тях, но все пак подчерта, че няма да може да коментира повече двубоя.

“За съжаление дойде искане да сме изтрили публикацията от страницата, искали ”Скай” и другите да обявят това, което ще предстои. Но аз не мога да заблуждавам хората и да ги манипулирам, и го оставих. Но, за да бъдем коректни към “Мачруум”, като партньори, те ни помолиха да не правим много коментари около мача, докато те не си го обявят. Все едно мачът още не е обявен. Така че – малко е сложно, но не се знае дали ще го има, в крайна сметка. Без окрасявания, без такива неща – искам да казвам максимално истината. Не очаквах да искат те да си го обявят, за съжаление няма да си говорим за мача”, обяви Кубрат на днешната си среща с медиите.

Пулев коментира и причината за отлагането на двубоя – пандемията от коронавирус.

„Смятам, че има много несигурни моменти заради пандемията. Не е лесно да се организира мач в такива условия. Особено такъв мач изисква и малко късмет, за да се състои. Може да се разболееш и всичко да се осуети. Пазя се, но не се притеснявам от нищо. Готов съм да се целувам и с жена с коронавирус, ще си изпробвам тъкмо имунната система“.

Относно мястото, на което евентуално ще се проведе мачът му с Джошуа, Кубрат каза: „Коментирали сме „O2 Арена“ в Лондон, но генерално за мен няма значение къде ще е рингът. Важно е какво ще се случи в него, стига да се стигне до мач. Джошуа си е Джошуа, но ние хората обичаме да възвеличаваме определени личности. Анди Руис беше 8-ми в ранглистата и с един мач стана първи. Животът е един драматичен филм, така че човек трябва да е позитивен и да остане спокоен. Аз силно вярвам в собствените си сили и не смятам, че публиката до такава степен може да помогне. Ако един спортист е концентриран и достатъчно добре подготвен ментално и физически, дори цялата публика да е срещу него, това може само да го мотивира“.

twitter.com

Боксьорът ни посочи и каква е разликата между сегашният му шанс за титлата и този през 2014 г. срещу Владимир Кличко.

„Опитът е безценен. Трябва да се измине даден път. Когато през 2014-а се изправих срещу Кличко, бях абсолютно чисто сам, даже собственият ми тим беше против мен. До последно спорихме, не бяха бойци с мен, бях само аз. Брат ми може да каже много, той беше свидетел. Въпреки всичко останах спокоен, но нямах необходимия опит. Вече го имам, взел съм си поуките. Няма да допусна елементарните грешки от мача с Кличко. Тогава може би бях пренавит заради голямата публика и големите очаквания. Страхът трябва да е балансиран.“

lap.bg

 

Относно подготовката си за евентуалния двубой, Кубрат показа самочувствие и обясни къде ще тренира.

„Понякога се чудя как изобщо мога да бъда победен. Изумявам се и от себе си. Ще видите един доста по-различен Кубрат, ако мачът се състои. Очаквам да го обявят в най-скоро време. Много пъти съм казвал, че базата в Белмекен е райско място. След последните скандали нещата там са се променили със съдействието на Министерството на младежта и спорта, за което се радвам и им благодаря. Въпреки че ме нападнаха, аз съм издръжлив и съм готов да поема всякакви негативи заради общото благо“.