Начало Бокс Щабът на Пулев иска битката с Джошуа дори и без публика

Щабът на Пулев иска битката с Джошуа дори и без публика

Щабът на Пулев иска битката с Джошуа дори и без публика
0

Кубрат Пулев и промоутърите Ивайло Гоцев и Джон Уърт са готови на лишения, за да се стигне до битката с Антъни Джошуа. Мачът за световните титли в тежка категория беше отложен заради коронавируса.

Първоначално той трябваше да се проведе на 20 юни в Лондон.

„Знам, че Еди Хърн постави под въпрос плановете на Дейна Уайт за организирането на събития в UFC по време на пандемията“, Гоцев сподели пред Boxingscene.

„Но през последните сто години боксът е бил убежище и в най-големите предизвикателства, които светът е виждал някога. По време на Голямата депресия, двете световни войни, дори трагедията на 11 септември… боксът е бил първият, който завладява сърцата, умовете и въображението на обществеността, когато са се нуждали най-много. И затова Джошуа – Пулев трябва да се състои.“

„Безопасността е наш приоритет номер едно, но настъпи времето да отделим момчетата от мъжете.“

„Шоуто трябва да продължи – не можем да оставим страха да застане на пътя на самото ни съществуване. Вече е на разположение 15-минутен бърз тест. Скоро ще има сертифициране на антитела. Няма как да бъдат проверени 70 хиляди фена, които влизат на стадион, но тестването на сто или повече лица, необходими за висококачествена телевизионна продукция, без публика – вече е в рамките на възможностите“, допълни Гоцев.

Бизнес партньорът му Джон Уърт също апелира към подобни действия:

„Истината е, че футбол все още се играе на стадиони в Европа, Световната федерация по кеч имаше платено събитие миналия уикенд в Съединените щати, германската футболна лига обяви, че планира да започне съвсем скоро, а бейзболната лига обсъди провеждане на обновен сезон в Аризона“.

„Хората се нуждаят от забавление и най-вече спорт. Можете да се заразите от COVID-19, но можете и да получите лош случай на треска, ако не се грижите за психичното си здраве. Точно като Netflix, спортът е основна услуга, защото помага на хората да не се притесняват от заразата“, сподели Уърт.

Аръм: Фюри-Джошуа зависи от Уайлдър и Пулев

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.