Начало Бокс Адам Ковнацки се завръща на ринга през март

Адам Ковнацки се завръща на ринга през март

Адам Ковнацки се завръща на ринга през март
1

Полският професионален боксьор Адам Ковнацки ще оглави галавечер в Ню Йорк на 8 март (българско време). Това означава, че при вариант Антъни Джошуа да защитава световната титла срещу Олександър Усик през април/май, Кубрат Пулев ще се боксира с по-лек съперник за другия пояс.

Именно срещу Ковнацки (20-0) трябваше да се изправи българинът, ако Ей Джей реши да оваканти титлата на IBF. Възможно е полякът да е научил за разбирателство между Кобрата и Джошуа, което да го е отказало да чака повече.

Все още не е ясно с кого ще се бие Адам на въпросната гала в Ню Йорк, а сред спряганите имена са: Луис Ортис, Анди Руис-младши, Майкъл Хънтър, Доминик Бризийл, Оскар Ривас, Джо Джойс и др.

Така Кубрат Пулев ще спори за шампионския пояс на IBF със следващия в ранглистата – Агит Кабайел, ако Джошуа го оваканти заради защита срещу Усик.

Както Пулев, така и Усик очаква решението на британеца, а едно е сигурно – ще има нов световен шампион до края на месец май.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.