Начало Бокс Усик няма да чака Джошуа за мач с Кубрат Пулев

Усик няма да чака Джошуа за мач с Кубрат Пулев

Усик няма да чака Джошуа за мач с Кубрат Пулев
0

Световната Боксова Организация (WBO) официално нареди мигновена защита, която Антъни Джошуа ще трябва да направи срещу Олександър Усик. Британецът няма да има много време да се порадва на титлите в тежка категория, защото по всяка вероятност ще се сбогува с една от тях.

Джошуа (23-1, 21 нокаута) се надяваше украинецът да го изчака първо да играе с Кубрат Пулев, който е задължителен претендент на IBF.

От WBO обаче са входирали писмо, което дава 180-дневен срок на Ей Джей за защитата. Организацията се е свързала с Еди Хърн и дори е започнало наддаване за правата на битката, което стартира от 1 милион долара. Все пак то е протоколно, защото Хърн менажира и двамата.

twitter.com

Към момента изглежда нереалистично за Джошуа да организира два мача до края на месец май – срещу Пулев (28-1, 14 нокаута) и Усик (17-0, 13 нокаута).

Едната титла ще трябва да бъде овакантена, което ще даде шанс на претендент №1 да се боксира срещу по-лек противник за вечната слава да бъде шампион в „кралската категория“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.