Начало Бокс Красен Кралев откри нова зала в Русе
0

Красен Кралев откри нова зала в Русе

Красен Кралев откри нова зала в Русе
0

Министърът на спорта Красен Кралев откри нова зала за бокс в Русе. Прерязването на лентата бе заедно с народния представител Пламен Нунев и президента на БК “Русе” Илия Сяров. За цялостния ремонт на съоръжението Министерството на младежта и спорта осигури 257 542,16 лв.

“Русе е един от градовете, които са от изключително значение за българския спорт. До момента сме инвестирали над 5 млн. лв. във възстановяване на спортната инфраструктура в града. В спортното училище и общежитието към него бяха инвестирани близо 3 млн. лв. Беше изградено осветление и нов терен на градския стадион, подобрихме състоянието на зали за вдигане на тежести, волейбол, борба и тенис на маса. Залата, която ще ползват боксьорите е едно от най-добрите съоръжения в страната за този спорт. Русенските деца ще могат да се възползват от него и чакаме още шампиони от този клуб, защото той има стратегическо значение за българския бокс ”, заяви министър Кралев при откриването на боксовата зала.

В течение на ремонтните дейности по съоръжението беше извършено цялостно саниране на залата, сменена беше дограмата, извършен беше ремонт на покрива, санитарните помещения, осветлението и електрическата инсталация. Осигурена беше и нова подова настилка.

Президентът на боксовия клуб Илия Сяров благодари на министър Кралев и Пламен Нунев за помощта при реализирането на проекта. В клуба се подготвят над 50 състезатели. Старши-треньорът Павел Сяров заяви, че боксьорите в отбора са донесли 13 медала за България от световни и европейски първенства в различните възрастови групи.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.