Начало Бокс Рекорден брой зрители ще гледат сблъсъка на Тервел Пулев

Рекорден брой зрители ще гледат сблъсъка на Тервел Пулев

Рекорден брой зрители ще гледат сблъсъка на Тервел Пулев
0

Повече от един милиард зрители ще могат да гледат двубоя на Тервел Пулев срещу намибиеца Викапита Мероро на 29 януари в Танзания. Това са прогнозните данни на компаниите, които организират събитието – Global Boxing Stars и Jackson Group, съобщиха от monitor.bg.

Целта на организаторите е да популяризират професионалния бокс, а и организирането на толкова силни гали на Африканския континент. Сблъсъкът на Тервел Пулев е част от първата подобна боксова гала, а след нея трябва да бъдат организирани още 5 подобни по мащаб събития.

„Тътенът в Дар“ е наименованието на тази гала (от Дар ес Салаам, която е столица на Танзания), която ще се състои на 29 януари. 10 боксови срещи са включени в нея като главния сблъсък за вечерта е двубоят, противопоставящ Ибрахим Клас Мджендер и Денис Мвале, а двубоят е за интерконтиненталната титла на WBF в лека категория.

Името на галата не е избрано случайно, а да напомня на „Тътенът в джунглата“, провел се през 1974 г. в Киншаса, Демократична република Конго (тогавашен Заир). Именно това събитие е едно от най-великите в цялата история на професионалния бокс, както и едно от най-гледаните в цял свят. Тогава Мохамед Али нанася първа загуба в професионалната кариера на Джордж Форман, нокаутирайки го в осмия рунд, в сблъсък за световните титли на WBC и WBA в тежка категория.

По прогнозни данни около 750 000 000 домакинства ще гледа двубоите в Танзания. Това със сигурност прави над един милиард души. Освен това в зала „Next Door Arena“ ще има публика, защото положението в африканската страна по отношение на коронавирусната инфекция е много добро. По данни на worldometers.info, заболелите в Танзания, която има население от над 56 милиона души, са само 509. Смъртните случаи са 21.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.