Начало Бокс Тервел Пулев взе победа в Танзания в деветия рунд

Тервел Пулев взе победа в Танзания в деветия рунд

Тервел Пулев взе победа в Танзания в деветия рунд
0

Тервел Пулев остава непобеден на професионалния боксов ринг след победа номер 16. Представителят ни в полутежка категория отказа съперника си Викапита Мероро в деветия от общо 10-рунда мач. Срещата се проведе в Танзания в присъствието на публика и сериозна българска агитка.

Двубоят бе първи за по-малкия от братята Пулеви от 13 месеца насам. Последният му мач бе на 14-ти декември 2019-та, когато спечели Интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация в полутежка категория. Съперник на 38-годишният българин бе три години по-младият Викапита Мероро, който има два пъти повече опит на профи ринг – 38 мача и 29 победи (14 с нокаут). В мача помежду им не бе заложена титла.

Срещата, която по регламент бе в 10 рунда, не предложи атрактивен бокс. Тактиката, на която бе заложил представителя на Намибия, бе бой в близка дистанция с много клинчове и нечиста игра. Пулев сякаш остана изненадан от това и до четвъртия рунд не знаеше точно как да отговори на този стил, въпреки че с точно пласираните си удари водеше по точки.

При едно от прекъсванията бронзовият олимпийски медалист от Лондон 2012 е бил посъветван от ъгъла си, където бе и брат му Кубрат Пулев, да започне да играе по-агресивно. Това веднага даде резултат. Съдията също започна по-често да прави забележки на Мероро и да прекъсва играта с предупреждения. В четвъртия рунд дори и на двамата боксьори бе отнета по 1 точка.

Тервел Пулев не можеше да прави много комбинации, но вкарваше мощни леви, които успяваха да разклатят Мероро. Той пък се оказа доста издръжлив, но не и чак толкова техничен. Българинът вдигаше тепмото и ставаше по-агресивен, като успя няколко на два-три пъти да го притисне в ъгъла. При една такава атакав 9-ия рунд, Тервел вкара мощна левачка и разцепи веждата на съперника си. Двубоят продължи само още няколко секунди и от ъгъла на Мероро хвърлиха кърпата.

Така в дебютния си мач на африканска земя Тервел Пулев записа победа.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.