Начало Бокс Тервел Пулев: Това си беше уличен бой

Тервел Пулев: Това си беше уличен бой

Тервел Пулев: Това си беше уличен бой
0

Тервел Пулев не скри разочарованието си от стила на игра, която предложи неговият противник Викапита Мероро в битката помежду им. Българинът отказаха опонента си в 9-ия рунд и постигна 16-ия си пореден успех. Въпреки победата, Пулев предпочете да акцентира на играта.

„За мен лично това беше грозен мач – бяха първите думи на Пулев в Танзания пред BTV. –  Не съм доволен от качеството на бокса, но съдията допусна мръсна игра. Не искам да играя с удари зад врата. На всяка друга точка в света това щеше да е санкционирано. Търсеше клинч и мръсен бокс, но нямаше реакция от съдията. Това си беше уличен бой!“

Бронзовият медалист от Летните олимпийски игри в Лондон 2012 г. призна, че е бил посъветван от своя ъгъл да промени тактиката и да бъде по-агресивен.

„Доволен съм от себе си. С надпредването на мача поддържах темпото си, а неговата форма падаше. Сега ме боли малко ръката, защото има много твърда глава“, с усмивка обяви Пулев.

РУНД ПО РУНД: Тервел Пулев срещу Викапита Мероро

Тервел не пропусна да благодари и на българите в залата в Танзания, които не спряха да го подкрепят. Въпреки че бе на чужд терен, той се радваше на по-сериозна подкрепа.

„Много българи имаше в залата и подкрепа за мен, което много ни изненада. Искам да поздравя всички българи от всякакви точки на света за подкрепата! България над всичко“, завърши Пулев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.