Начало Бокс Тервел Пулев с мач в Танзания в края на месеца

Тервел Пулев с мач в Танзания в края на месеца

Тервел Пулев с мач в Танзания в края на месеца
0

Тервел Пулев обяви, че се завръща на ринга още този месец. Българският боксьор има насрочен мач на 29-ти януари срещу опитен боксьор от Намибия. Съперникът му се казва Викапита Мероро и има 35 мача при професионалистите. Мероро има 28 победи, от които 17 са с нокаут.

Любопитна е дестинацията, където ще се проведе срещата – Танзания. Мачът ще бъде в 10 рунда.

Олимпийският ни бронзов медалист от Лондон 2012 не успя да запише нито един мач през миналата година заранди пандемията от COVID-19. Пулев планираше галавечер в България, но забраната за зрителите на спортни събития провали организацията. Последният му официален двубой бе през декември 2019-та в Пловдив, когато завоюва Интерконтинеталната титла в полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

„Дойде време, съвсем скоро да се кача отново на официален ринг – написа в своя профил Тервел Пулев днес. – Противникът ми има в актива си мачове срещу имена в профи бокса, като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий Кудряшов и др. Надявам се, че моят опит също не е за подценяване и ще мога да се справя въпреки, че 10 рундовият мач ще бъде по-скоро домашен за Мероро.“

По-малкият от братята Пулеви няма загуба на профи ринга – 15-0.