Начало Бокс РУНД ПО РУНД: Тервел Пулев срещу Викапита Мероро

РУНД ПО РУНД: Тервел Пулев срещу Викапита Мероро

РУНД ПО РУНД: Тервел Пулев срещу Викапита Мероро
0

Първи мач за годината и от 13 месеца насам за Тервел Пулев. Представителят ни в полутежка категория при професионалистите се изправя срещу Викапита Мероро от Намибия. Двубоят в 10 рунда се играе в Танзания, като в залата е разрешено да има и публика.

Първи рунд

Мероро започна срещата, търсейки близка дистанция и клинчове. Българинът от своя страна разчиташе на опасното си ляво кроше. Тервел пласира по-силни и точни удари, а малко преди гонга го разклати с дясно кроше.

Втори рунд

Мероро тръгна с крошета, но Тервел успяваше да го засрешне и да пласира хубави леви прави.

Трети рунд

Тревел Пулев започна този рунд по-агресивно и с атака притисна Мероро до въжетата. Съперникът му нанасяше ниски удари, като търсеше да порази Пулев в областта на стомаха.

Четвърти рунд

Мероро опита дясно кроше, но Тервел държеше дистанция и продължава да контролира мача. Последна мощно дясно кроше от страна на българина. 35-годишният боксьор от Намибия залага на не много чиста игра и бе предупреден най-накрая от рефера в четвъртия рунд. За изненада при второто предупреждене, съдията отне точка не само на Мероро, но и на Пулев.

Пети рунд

Стилът на Мероро не се измени и в тази част. Той търсеше клинчове, които видимо изнервиха Тервел Пулев. Въпреки че българинът успешно играеше до този момент в дистанция, реши да му отвърне с негови трикове. В тази част агресивността на Пулев се вдигна и той записа най-успешния си рунд.

Шести рунд

Забележка към Тервел Пулев за удари в главата, които неговият съперник му прилагаше в предишните срещи. Реферът отново прекъсна мача, за да говори с боксьорите. Тервел успя да пласира успешно дясно кроше и ляв прав, а играта продължаваше предимно в центъра на ринга. Боксьорът от Намибия опитваше да отвърне с десен прав и ляво кроше, но недостигайки главата на българина.

Седми рунд

С ляв прав на Тервел започна седмия рунд и продължи с добро засрещане със същата ръка. Опоненът му се отчете с едно добро дясно кроше. За съжаление българинът не успяваше да пласира много от комбинациите си, като тактиката на Мероро бе явно да накъсва боя.

Осми рунд

По-предзливо тръгнаха и дваматав тази част, може би умората започна да си казва думата. От залата се чуха викове на български „Тервел Пулев“ и „Българи-юнаци“, а мачът бе прекъснат за малко, за да оправят дясната ръкавица на Мероро. Хубава атака след това притисна Мероро в ъгъла и Пулев успя да го разклати с десен прав.

Девети рунд

С гонга Пулев нанесе ляво кроше, а след това пак се стигна до клинч и размяна на удари в тила. Последва странно действие на Мероро, в което двамата се претърколиха. А при изправянето си пак бе потърсен клинч. Последва ново предупреждение от съдията. Пулев му нанесе ляво и дясно кроше и срещата бе прекъсната, а съдията вдигна ръката на българина като победител.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.