Начало Бокс Ивайло Гоцев: Руис срещу Пулев ще бъде невероятен мач

Ивайло Гоцев: Руис срещу Пулев ще бъде невероятен мач

Ивайло Гоцев: Руис срещу Пулев ще бъде невероятен мач
0

Целият щаб на Кубрат Пулев работи усилено по организирането на мач за световната титла на IBF между българина и носителя на пояса Анди Руис. Самият Пулев все по-често признава, че иска тази среща да се състои до края на годината. Един от мениджърите на Кобрата – Ивайло Гоцев, също признава за тези стъпки.

„Два месеца минаха откакто се спука балонът „Джошуа“. Няма подписан договор за реванш, само някакви брътвежи на Еди Хърн къде ще се играе мачът. Няма и дата. Еди Хърн бе говорил с нас за мач на „Уембли“ през ноември, а сега Анди Руис му развали плановете. Анди е ново лице при свръхтежките и ние уважаваме неговите способности. Руис срещу Пулев ще бъде невероятен мач“, посочва Гоцев, цитиран от вестник „24 часа“.

Гоцев вярва, че от Международната боксова федерация няма да нарушат собствените си правила и ще насрочат битка между Пулев и Руис, а не реванш между мексиканеца и бившия световен шампион Антъни Джошуа. Българският мениджър се позовава на правилото 5.А.1, според което клаузата в договора на Джошуа и Руис за незебавен реванш няма влияние върху задължението на носителя на пояса да защити титлата срещу претендента на IBF.

„Самият Руис е спечелил индиректно от спазването на правилника от страна на IBF“, отбелязва Гоцев.

„Чакахме достатъчно. Времето дойде! Анди Руис е задължен да се бие с претендента на IBF Кубрат Пулев“, казва и другият мениджър на българина и легенда в световния бокс Боб Аръм от „Top Rank“.