Начало Бокс Иванка Иванова-Лъвицата изпусна европейската титла по бокс

Иванка Иванова-Лъвицата изпусна европейската титла по бокс

Иванка Иванова-Лъвицата изпусна европейската титла по бокс
0

Иванка Иванова-Лъвицата пропусна страхотен шанс в професионалната си кариера. Родната боксьорка загуби мач за Европейската титла в категория суперпетел.

На галавечер в испанския град Пуерто Лумбрерас тя отстъпи пред местната представителка Мари Ромеро. Срещата в многофункционалната зала „Ел Еспарагал“ бе изгледана от 2000 души. Двете изиграха пълни 10 рунда, а след техния край съдиите единодушно присъдиха успеха за испанката (100-90 и от тримата съдии). Това бе най-голямото изпитание в  професионална боксова кариера на Лъвицата.

Ромеро, която веднъж отложи двубоя заради контузия, показа много добра форма и тактически изигра отлично срещата. Още от първия рунд тя диктуваше темпото и с много добра защита отби сериозните напъни на Иванова, която потърси агресивни атаки, но неуспешно. Ромеро бе по-предпазлива и не прояви риск в нито един от рундовете, но отправяше по-чисти и точни удари от съпреничката си.

Победата за нея е шеста (има 1 с нокаут) , като тя има и две загуби в актива си. Испанката се завърна на ринга миналата година след 3-годишна пауза. В последния си мач тя спечели Континентална титла, като нокаутира непобедената туркиня Билгенур Арас.