Начало Бокс Иванка Иванова-Лъвицата ще се бие за европейската титла по бокс

Иванка Иванова-Лъвицата ще се бие за европейската титла по бокс

Иванка Иванова-Лъвицата ще се бие за европейската титла по бокс
0

Българка ще се изправи в професионална среща по бокс за Европейската титла в категория „суперпетел“. Става дума за Иванка Иванова-Лъвицата, която е шампион на България. Двубоят и  за пояс ще е на 15-ти декември в испанския град Мурсия. Тя ще се изправи в 10-рундова битка срещу местната представителка Мари Ромеро.

„Това е изключителен шанс за Иванка – коментира мениджърът ѝ Васко Алексеев. – В началото на тази година дори не си е мечтаела за нещо подобно. Може да се превърне в символ на нейния град Гълъбово.

Иванова впечатли с последния си мач. Тя се изправи срещу непобедената Памела Треан на галавечер във Велико Търново през август. Тогава Лъвицата спечели с 2:1 гласа срещу фаворитката и вдигна титлата на България.

Много се вълнувам от тази възможност. Не очаквах толкова бързо да получа подобен шанс – сподели Иванова. – Откакто отидох да тренирам при Захари Мутафчиев, тръгнах нагоре. Вдигнах много техника и сила. Благодарности и за моя мениджър Васко Алексеев, който успя да договори подобен мач.“

34-годишната Ромеро има 5 победи (1 с нокаут) и 2 загуби. През август тя спечели Континенталната титла на Международната боксова федерация (IBF) в категория петел след успех над Билгенур Арас.

Ще е по-тежка от мен, защото принципно се бия в по-ниска категория – призна Иванка Иванова. – Но няма как да пропусна този шанс. Испанката няма голям опит, не е много технична и не удря силно. Още не съм я разучила добре, но има време.

Иванка Иванова планира да направи лагер в Горна Оряховица за мача.

„Разбрала съм се с кмета на Гълъбово да получа отпуск, за да се подготвя – добави Иванка Иванова. – Моята майка ще помага по време на лагера, защото детето ми е седми клас. Ще се подготвя супер и се надявам да се върна с европейската титла в България.“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.