Начало Бокс Избраха Красимир Инински в Борда на директорите на Европейския бокс

Избраха Красимир Инински в Борда на директорите на Европейския бокс

Избраха Красимир Инински в Борда на директорите на Европейския бокс
0

Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински получи огромно признание. Той бе избран за част от Борда на директорите на Европейската федерация EUBC, като влезе на първо място в Борда на директорите.

Инински получи 37 гласа от максимум 47. Резултатът е изключително сериозен, като той показва отличната работа, която шефът на БФБ, както и неговият екип, са свършили през годините. Това стана по време на конгреса на централата, който се проведе днес.

Новата му позиция ще даде възможност на България да бъде още по-важен фактор, когато се вземат решения на най-високо равнище. Общо 15 представители на европейски федерации кандидатстваха за Борда на директорите. От тях 9 получиха право да са част от него, като Красимир Инински е с първи резултат от всички.

„Благодаря за гласуваното доверие. Оказва ми се огромна чест, но тя не е само на мен, а на България. Изборът ми в Борда на директорите е голяма отговорност, особено и предвид мнозинството което получих. Сигурен съм, че с моя екип ще оправдаем това доверие и голямото признание, което получи България и българският бокс“, заяви Красимир Инински.

Новият президент на EUBC е Йоанис Филипатос. Той спечели изборите за председател на организацията, като получи 25 гласа от 47 възможни.

Снимки: БОК, Бончук Андонов, StartPhoto
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.