Начало Бокс Красимир Инински: Доволен съм от постигнатото на Европейското
0

Красимир Инински: Доволен съм от постигнатото на Европейското

Красимир Инински: Доволен съм от постигнатото на Европейското
0

„Доволен съм от представянето на нашите национали. Момчетата и момичетата показаха, че разполагат с потенциал и в голяма степен успяха да го реализират“. Това заяви президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински.

Шефът на централата поздрави националите ни за силните резултати, които постигнаха на Европейското първенство за младежи и девойки в София. Родните таланти спечелиха 5 медала, от които един златен (Георги Стоянов), три сребърни (Любослав Методиев, Тони Илиев и Кирил Борисов) и един бронзов – Румяна Александрова. Участие в шампионата взеха над 350 боксьори от 40 страни, което го превърна в изключително силен турнир, с много сериозна конкуренция.

April 21, 2022, София: Европейско първенство за младежи и девойки /финали/ в зала София, Thursday (Photo by БФБокс/Стартфото Bulgarian Boxing Federation/startphoto.bg 2022)

„.Естествено, винаги може и повече, но четири финала при младежите, една спечелена титла и един бронз при девойките, на Европейско първенство, това е много добър резултат. Конкуренцията, както сега, така и преди това на Купа „Странджа“, бе на наистина много високо ниво и това ни кара да се чувстваме доволни от свършената работа“, каза още Инински.

Той призова талантите да не се отпускат и да продължат да работят за собственото си развитие. „Всичко е в ръцете на тези момчета и момичета, те да продължат да се развиват и да искат да вървят напред“, сподели шефът на БФ Бокс.

April 21, 2022, София: Европейско първенство за младежи и девойки /финали/ в зала София, Thursday (Photo by БФБокс/Стартфото Bulgarian Boxing Federation/startphoto.bg 2022)

Президентът на федерацията отличи и организационна работа, която бе свършена за домакинството на шампионата. „Гордея се с този екип, с който работим заедно. Организацията беше на световно ниво, а атестатът за това са поздравленията, които получихме от всички президенти на федерации, които бяха в София. Турнирът се проведе под егидата на международната централа ИБА, откъдето също се изказаха ласкаво за свършената от нас работа“, каза още Инински.

В празничните дни той и екипът ще могат да починат за кратко, след което ги очаква нова тежка работа покрай Световното първенство за жени в Турция и Европейското за мъже в Армения през месец май. „Пожелавам на всички българи да посрещнат възкресението на Христос със смирение и в тези трудни времена да сме по-добри и да се подкрепяме един друг“, завърши Красимир Инински.

April 19, 2022, София: Европейско първенство за младежи и девойки /ден VI елиминации/ в зала София, Tuesday (Photo by БФБокс/Стартфото Bulgarian Boxing Federation/startphoto.bg 2022)