Начало Бокс Битката на Мейуедър в Дубай ще бъде първата NFT боксова галавечер

Битката на Мейуедър в Дубай ще бъде първата NFT боксова галавечер

Битката на Мейуедър в Дубай ще бъде първата NFT боксова галавечер
0

Планираният за 14-и май приятелски двубой на боксовата легенда Флойд Мейуедър ще бъде първото събитие, което ще бъде „NFT pay-per-view“. Това означава, че всеки ще може да заплати да гледа шоуто на Мейуедър, но само срещу криптовалута във формата на „non fungilbe token“ изображение (NFT). Битката ще се състои на покрива на небостъргача „Бурж ал Араб“, а рингът ще бъде поставен върху площадка за хеликоптер.

45-годишният непобеден боксьор ще премери сили с Дан Мур, а преди това ще бъде подгряван от друга легенда в бойните спортове – бившият хегемон в „средна“ категория на UFC Андерсън Силва. TMZ съобщават също, че „протежето“ в бокса на Флойд Мейуедър, Баду Джак, също ще участва на бойната галавечер.

В последната си приятелска среща през 2021-а Флойд изигра осем рунда срещу ютубъра-боксьор Логан Пол. Само преди седмица Мейуедър не беше сигурен, че двубоят с Мур ще се изиграе, но по-рано днес той потвърди срещата в Instagram профила си.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".