Начало Бокс Красимир Инински: С победата на Росенов коригирахме една неправда
0

Красимир Инински: С победата на Росенов коригирахме една неправда

Красимир Инински: С победата на Росенов коригирахме една неправда
0

Президентът на родната федерация по бокс Красимир Инински заяви след края на Европейското първенство в Будва, че е доволен от реакцията на арбитражната комисия и присъдената победа на Радослав Росенов. Талантът ни бе ощетен от съдиите във финала, но бързата реакция на щаба ни в Черна гора обърна развоя на събитията. Така той спечели титлата от Европейското първенство за младежи при 60-килограмовите.

„За всички бе видно, че Радослав е ощетен. Слава Богу, че тази неправда бе коригирана. Всички в залата видяха, че той печели мача. Нямаше как да допуснем такова ограбване. Радващо е, че тенденцията в бокса за изчистване на такива неща продължава и арбитражната комисия в залата също отбеляза нашата победа. Доволен съм и съм щастлив, че това, което правим, дава резултат. Това означава, че продължаваме в тази посока на работа и гледаме към Париж 2024. Тези момчета скоро ще влязат при мъжете и фактът, че Росенов и Чолов имат по 4 европейски титли ни обнадеждава, че вървим по правилен път”, каза Красимир Инински.

Той изрази задоволство и от постигнатите резултати на турнира. Родните таланти спечелиха общо 4 медала, като освен Росенов (60 кг) със злато си тръгна и Уилиам Чолов (75 кг), а с бронз се поздравиха Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг). България изпрати 7 боксьори, като 6 от тях достигнаха до 1/4-финалите. В класирането по медали пък страната ни е на четвърто място!

„Смятам, че представянето ни е много добро. Радвам се, защото резултатите са следствие на солидната работа, която е свършена в тренировъчния процес. Винаги съм казвал, че екипната работа е тази, която може да ни изведе до успехи. Изпратихме 7 боксьори, които спечелиха 4 медала. Разбира се, когато човек е максималист, винаги може да се постигне още, но е факт, че записахме много добро класиране, в Топ 5 сме по медали, което е отличен атестат”, коментира Инински.

Той говори и за предстоящото Световно първенство за мъже, което ще се проведе в Белград. Тази вечер в сръбската столица е жребият на турнира, а мачовете започват от понеделник. „Не искам да говоря за брой отличия и класирания. За мен е важно момчетата да се реализират и този труд, който са положили в тренировъчния процес, да им се отплати. Всеки един е потенциален медалист. Знам как са тренирали, колко работа са свършили, така че съм оптимист. Пожелавам им да са здрави и да покажат максимума, на който са способни. Ако всеки един от тях го направи, то шансът за медал е напълно реален”, каза още президентът на БФ Бокс.