Начало ММА Ветори взе още $50 хиляди за успеха над Коста
0

Ветори взе още $50 хиляди за успеха над Коста

Ветори взе още $50 хиляди за успеха над Коста
0

Марвин Ветори определено има от какво да е доволен след представянето си на UFC Fight Night 196 в Лас Вегас. Италианецът победи Пауло Коста в главния мач на галавечерта, като битката им се проведе в лека тежка категория и продължи 5 рунда. След техния край „Италианската мечта” ликува с 3:0 съдийски гласа (48-46, 48-46, 48-46).

Освен с ценната победа обаче, Ветори си тръгва от октагона и с допълнителен бонус. 28-годишният боец бе определен като един от двамата с най-добро представяне на галавечерта. Това ще донесе на италианеца чек от 50 хиляди долара, които той ще прибави към гарантирания си хонорар.

Марвин ще вземе и допълнителни 20% от парите, които са отбелязани в контракта на Коста. Причината е, че бразилецът не успя да влезе в нужната категория и заради него срещата на два пъти бе променяна.

Другият боец, който прибира допълнителни 50 хиляди долара за представянето си, е Алекс Касерес. Той победи със задушаваща хватка във втория рунд Сьон Ву Чой. Срещата бе в категория перо, като американецът доминираше в нея и напълно заслужено се поздрави както с победата, така и с бонуса от Дейна Уайт.

За „Мач на вечерта” пък бе определена битка от предварителната програма. Става въпрос за победата на Грегъри Родригес над Джун Йон Парк. Мачът в средна категория приключи в средата на втория рунд, когато Родригес изненада корееца в тежък удар в главата, последван от ъперкът и ляв прав. Любопитното е, че преди това Парк доминираше и очакванията бяха именно той да стигне до нокаут, но изненадата бе факт.