Начало ММА Коста и Ветори все пак „пребориха” кантара
0

Коста и Ветори все пак „пребориха” кантара

Коста и Ветори все пак „пребориха” кантара
0

Пауло Коста и Марвин Ветори ще оглавят галавечерта на UFC Fight Night 196. След много сериозни перипетии, топене на килограми и смяна на категории, двамата все пак успяха да достигнат до сблъсъка, който ще се проведе в неделя рано сутринта в Лас Вегас.

Бразилецът Коста бе един от първите, които излязоха на сцената, за да се претеглят. И успя да си отдъхне, като закова стрелките на 92.76 килограма, влизайки в границата за двубой в лека-тежка категория.

Италианецът Ветори от своя страна държа феновете на бойните спортове до последно под напрежение. Той закри кантара, като изглежда също успя да влезе в нужните килограми, след като стрелките посочиха 92.53 кг.

Сблъсъкът между двамата трябваше да се предоговаря. Първоначално Коста и Ветори бяха планирани да се срещнат в средна категория (83.9 кг). В последствие обаче се оказа, че нито един от тях не може да свали теглото си до това ниво. Те се разбраха да вдигнат категорията на компромисните 88.45 килограма, но и това не се оказа достатъчно, тъй като бразилецът бе доста далеч от тази норма.

В резултат двубоят бе променен отново, този път в лека-тежка. Ход, който коства на Пауло Коста 20 процента от хонорара му. Парите ще отидат в сметката на Ветори.

Основна карта на вечерта

Лека-тежка категория: Пауло Коста (92.76) – Марвин Ветори (92.53)

Лека категория: Грант Доусън (70.76) – Рики Глен (70.53)

Категория петел, жени: Джесика-Роуз Кларк (61.46) – Джозелин Едуардс (61.01)

Категория перо: Алекс Касерес (66.26) – Сьон Ву Чой (66)

Полусредна категория: Франсиско Триналдо (76.88) – Дуайт Грант (77.11)

Лека-тежка категория: Николае Негумеряну (92.76) – Ике Вилануева (92.99)