Начало Бокс Извънредно: Пропаднаха преговорите между Усик и Фюри

Извънредно: Пропаднаха преговорите между Усик и Фюри

Извънредно: Пропаднаха преговорите между Усик и Фюри
0

Бой за безспорната шампионска титла в тежка категория по бокс между Тайсън Фюри и Олександър Усик няма да има. Това съобщи ESPN, позовавайки се на свои източници в лагерите на двамата бойци.

Двете страни успяха да се споразумеят за подялбата на наградния фонд – 70:30 в полза на британеца. Проблемът обаче е в други важни условия, които не са удовлетворили двамата шампиони.

Украинецът е прекратил лагера си и заедно със своя екип се събира, за да обмисли следващия си ход.

Без значение от всички компромиси на Усик той продължава да иска още“, каза мениджърът на Усик – Егис Климас, пред Стив Ким.

WBA очаква официалното решение на Усик, за да заложи титлата срещу претендент №1 – Даниел Дубоа. Асоциацията отложи вече веднъж крайния срок от 10 март на 1 април, но по всичко личи, че няма да има нужда да се чака чак до началото на следващия месец.

Припомняме, че преговорите между двата лагера продължиха повече от 6 месеца, докато през социалните мрежи се правеха изявления от страна на „Циганския крал“, че украинецът не струва 50%, после бе обявено, че няма право да настоява за клауза за реванш, докато най-накрая преговорите пропаднаха.

Очакваме все пак официалните им изявления по темата.