Начало Бокс Какво прави Кубрат Пулев в дните на изолация (ВИДЕО)

Какво прави Кубрат Пулев в дните на изолация (ВИДЕО)

Какво прави Кубрат Пулев в дните на изолация (ВИДЕО)
0

С игри на шах, табла и „Playstation“ минават дните на изолация за боксовата ни звезда Кубрат Пулев. Това разкри самият той пред камерата на „BOEC.BG“. Кобрата прие екипът ни в спортния комплекс „Пулев“ в столицата. Залата е затворена вече близо месец, като привилегията да тренират в нея имат единствено нейните собственици и професионални спортисти – Кубрат и Тервел.

Въпреки че е неделя, в залата хигиенистка старателно почиства всичките помещения. Още от входа лъха на почистващи препарати, а на входа са оставени дезинфектант за ръце и калцуни. Пулев пристига с точност в уговорения час в добро настроение. Той също е взел всички препоръчани епидемиологични мерки и носи задържителна предпазна маска и не се ръкува.

Тренировки в зала и физическа подготовка в планината – така поддържа форма Кобрата в последните седмици. Не крие, че му липсват спаринг партньорите и наставленията на треньорите. С последните обаче той е в постоянен контакт и те му казват какво да прави.

„Вчера, например, направих жесток спаринг с гири вкъщи. Имах такъв прилив на енергия“, посочва боцеът ни.

„Играя шах, табла и на „Playstation“. Във всички игри съм много нахъсан. Повечето пъти побеждавам, някои пъти мен ме побеждават… Зависи с кого играя. В мен все още живее едно дете“, признава Кубрат Пулев.

Само преди 2 дни Кобрата научи за поредното отлагане на двубоя му за световната титла в тежката категория на IBF срещу шампиона Антъни Джошуа. Първата дата бе 20-ти юни. След това бе преместен за 25-ти юли, а след последното решение на Международната боксова федерация отлагането е за неопределено време.

„Трудно при това световно положение можеше да се осъществи подобен мач… нито юни, нито юли, дори през август“, приема спокойно новината Пулев.

Най-добрият ни боксьор сред професионалистите потвърди , че ще дари от хонорара си след сблъсъка с Джошуа.

„Половината от хонорара си ще го дам за благотворителност. Сега, дали ще е за борбата с COVID-19 не съм решил, надявам се дотогава този проблем да е приключил. Дали ще е за домове за деца, за болни, за кувиози… независимо за какво, половината от хонорара ще го даря“, признава 38-годишният боксьор.

Очаквайте дълго интервю с Кубрат Пулев в предаването „BOEC.BG“  по телевизия Bulgaria ON AIR.