Начало Борба Цено Ценов: Световното първенство по борба трябва да остане

Цено Ценов: Световното първенство по борба трябва да остане

Цено Ценов: Световното първенство по борба трябва да остане
0

До 1-ви юли тази година ще бъдат уточнени промените в спортния календар на борбата за 2020 г. Това съобщи Цено Ценов,  вицепрезидент на Международната федерация по борба и президент на Европейската федерация по борба, цитиран от сайта на родната централа bul-wrestling.org.

„През това време ще имаме разговори със страните-домакини дали ще могат да приемат оставащите големи първенства. Може да се наложи и да променим датите на провеждането им“, коментира той.

Както ви съобщихме по-рано, Изпълнителният комитет на Международната федерация реши олимпийските квалификации да останат за догодина.

Има дати за провеждането на олимпийските квалификации по борба

До края на 2021-а останаха световни и европейски първенства за по-малките възрасти – момчета/момичета, кадети/кадетки, юноши/девойки, младежи. България е домакин на един от турнирите –  световното първенство до 15 г. през месец юни.

По предложение на Цено Ценов членовете на Изпълкома са дискутирали и световното догодина в Норвегия.

„Обикновено в олимпийска година нямаме световно първенство, но смятам, че е добре да остане – допълни Ценов. – Така ще дадем възможност на много повече състезатели за изява. Вече разговаряхме с домакините от Норвегия. И те имат готовност да отложат първенството с един месец по-късно, тоест за ноември, за да имаме по-голяма пауза между олимпиадата и шампионата“, добавя Ценов.