Начало Бокс Калкрут спря Уестън в рамките само на два рунда

Калкрут спря Уестън в рамките само на два рунда

Калкрут спря Уестън в рамките само на два рунда
0

Тристан Калкрут (13:1) продължава да гради името си в полутежка категория, след като постигна десетата си победа с нокаут в кариерата. Този път негова жертва стана Маркис Уестън (15:3:1) по време на боксовата галавечер в Лас Вегас през изминалата нощ.

„Дървото“ започна по-добре срещата и пласираше по-добрите комбинации, за да си гарантира вота на съдиите в първия рунд. Нещата обаче се объркаха за него, когато започна да пропуска и на свой ред получи няколко добри двойни комбинации.

„Суит Ти“ реализира нокдаун в средата на втория рунд и съдията Раул Каиз-младши започна отброяване, но след 4-5 установи, че Маркис Уестън няма шанс, за да продължи, и обяви техническия нокаут.

Тристан Калкрут се е прицелил в класиране в топ 50 на своята дивизията, което значи, че 22-годишният американец би могъл в рамките на 1-2 две години да се добере до мач за някоя от по-маловажните титли и след това да атакува световния връх. За целта обаче ще са му нужни малко по-сериозни противници, тъй като 33-годишният Маркис Уестън далеч не представлява достатъчно сериозно предизвикателство, че да си извадим генерални изводи за качествата на талантливия му сънародник.