Начало Бокс Калъм Смит предизвикан от руски шампион

Калъм Смит предизвикан от руски шампион

Калъм Смит предизвикан от руски шампион
0

Англичанинът Калъм Смит (25-0-0), който преди по-малко от седмица спечели Световните боксови супер серии в супер средна категория, побеждавайки сънародника си Джордж Гроувс, получи „официална покана“ от руският шампион в лека-тежка категория на WBA – Дмитрий Бивол.

Непобеденият боксьор от Ливърпул също е шампион на WBA, но в супер средна категория.

Двамата вече са се срещали като аматьори през 2012 г. и срещата завършва с победа за руснакът.

Самият Смит спомена вече на няколко пъти, че няма да има нищо против да се качи в следващата категория и да премери сили с най-добрите там, а Бивол е считан именно за такъв.

По всичко личи, че 27-годишният Бивол също иска повторен мач с ливърпулеца и използва един от профилите си в социалните мрежи, за да хвърли ръкавицата на Смит:

„Приветствам с радост думите на Смит, че иска да отмъсти за загубата си при аматьорите. Моята цел никога не се е променяла – големи мачове, страхотни предизвикателства и вълнуващи битки. Готов съм да се срещна с него и в моята, и в неговата категория“, бе мнението на Бивол.

Руснакът има 14 победи като професионалист и печели пояса си след само 11 срещи. В аматьорската си кариера има 283 мача, като от тях е загубил само 15.