Начало Граплинг Българи влизат в битка за европейски титли в Букурещ

Българи влизат в битка за европейски титли в Букурещ

Българи влизат в битка за европейски титли в Букурещ
0

Единадесет български състезатели ще вземат участие на предстоящoто европейско първенство по граплинг. Турнирът ще се проведе в Букурещ на 6-ти октомври, а победителите в категориите при мъжете ще спечелят квота за световното първенство в Лос Анджелис, Калифорния през 2019г.

В най-леката категория до 65,9 кг. Борис Тонев и Веселин Дуков от столичните клубове „Боен Клуб Левски София“ и „Граплинг Планет“ ще премерят сили с най-добрите граплъри в Европа. При мъжете до 77 кг. за България излизат Владислав Генов от „Питбулс ММА“, Радослав Букоров от варненския „Бруно Бастос БЖЖ“ и трениращият в лондонския „10th Planet“ Стефан Петров. Тодор Абрашев от софийския „Опън мат“ ще се бори в същата категория, но при ветераните. В категория до 88 кг. Петко Неделчев от „Туистед Джу-Джицу“ ще встъпи в битка за европейското злато, редом със състезаващият се треньор на спортен клуб „Маршъл Енимълс“ Ангел Караиванов и Кристиян Попов от „Питбулс ММА“, който е също така и главен треньор по граплинг на клуба. Най-масивните представители на българите са Александър Александров от „Бруно Бастос БЖЖ“ и Траян Ташев, който живее и тренира САШ. Двамата ще се борят в категория до 99кг.

Състезателният формат е по правилата и регламента на ADCC (Abu Dhabi Combat Club) – най-престижния граплинг форум, основан през 1998г. от шейх Тахун Ал Нахян, който е син на бившият президент на Обединените арабски емирства – шейх  Зайед Ал Нахян.

Повече информация за ADCC може да откриете тук.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".