Начало Бокс Канело призна: Загубата от Мейуедър ме превърна във велик боксьор
0

Канело призна: Загубата от Мейуедър ме превърна във велик боксьор

Канело призна: Загубата от Мейуедър ме превърна във велик боксьор
0

Мексиканската звезда Саул Алварес възнамерява да влезе на ринга до края на 2020 г. Той проведе последния си двубой през ноември 2019 г., когато победи руснака Сергей Ковалев и спечели шампионския пояс на WBO.

Канело възнамерява да се върне на ринга на 12 септември тази година, а съперникът му още не е определен, но се говори, че фаворит е британецът Калум Смит.

През цялата си кариера Канело има само едно поражение и то е от легендата Флойд Мейуедър през 2013 година. Мексиканецът говори за този двубой и призна, че е бил скучен, но представянето му го е мотивирало да се превърне в отличен боксьор.

Напрежение между Канело и DAZN

„Единственото поражение в кариерата ми беше от Флойд Мейуедър. Тогава бях неопитен. Битката беше наистина скучна. Не направих трагедия от загубата, но ми беше като урок за бъдещето. Спомням си, че беше много болезнено да усетя вкуса на поражението. Но на другия ден си казах, че това няма да повлияе на целта ми да бъда най-добрият в света. И в момента аз съм вторият мексиканец в историята, който успя да се превърне в най-добрия боксьор в света, независимо от категорията“, каза Алварес.