Начало Бокс Канело продължава лова на шампиони срещу Сондърс!

Канело продължава лова на шампиони срещу Сондърс!

Канело продължава лова на шампиони срещу Сондърс!
0

Били Джо Сондърс е следващият световен шампион на мушката на Саул Алварес-Канело.

Лицето на бокса в наши дни си уреди битка с пореден основен претендент за трона в „супер“ средна категория и продължава с унификациите.

Мачът ще е на 1 или 8 май в САЩ, ако Канело не получи травма при задължителната защита срещу Авни Йълдъръм на 27 февруари, информира първо „Атлетик Бокс“. По традиция рижият боксьор винаги се бие в първата седмица на май заради големия празник в страната му „Синко де Майо“.

Така Саул ще изиграе три здрави сблъсъка само в рамките на половин година.

Сондърс държи пояса на Световната боксова организация (WBO) и е непобеден в 30 битки.

До момента Алварес е кошмар за всички британци, като в последната си битка срази Калъм Смит, отнемайки му колана на Световната боксова асоциация (WBA).

Във времената на световна пандемия Канело прави немислимото да извлече максимума от своя прайм.

Ако всичко мине по план, от май 2019 година до май 2021 той ще е срещнал – Даниел Джейкъбс, Сергей Ковальов, Калъм Смит, Авни Йълдъръм и Били Джо Сондърс.

Така последен в списъка на Саул от световни шампиони в супер средна категория ще остане Калеб Плант.

Американецът е със златото на Международната боксова федерация (IBF).

Наскоро Канело обяви, че ще гони до дупка всички на 76,2 килограма и тогава ще мисли за нов скок при по-тежките, където дебне Артур Бетербиев.

Изглежда разривът в отношенията на Алварес и Оскар де ла Оя се отразява положително за кариерата на боксьора.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.