Начало Бокс Канело разкри кога мисли да се откаже

Канело разкри кога мисли да се откаже

Канело разкри кога мисли да се откаже
0

Всяко нещо има своя край и спортът не е изключение.

Рано или късно всеки професионален спортист слага точка на кариерата си. И ако при футбола и баскетбола това става с изпуснат фал или неуспешна стрелба, то при бойните спортове краят може да е далеч по-свиреп.

Списъкът със славни боксьори, които не са казали „Чао“ в точния момент, е далеч по-голям от тези, които са успели да го направят. Мохамед Али, Бернард Хопкинс, Кен Нортън, Майк Тайсън, Рой Джоунс, Джордж Форман, Ивендър Холифийлд и редица други.

Не такъв край вижда за себе си сегашната суперзвезда на спорта – Саул Алварес. Рижавият мексиканец е несъмнено един от най-качествените бойци на нашето време и за 13 години професионален бокс „Канело“ е завоювал всичко.

„Не мисля да се боксирам след 36-годишна възраст“, заяви северноамериканецът, който в края на 2018 г. подписа договор с DAZN на стойност 360 милиона долара.

Снимка: БТА

Това ми се струва като добра възраст да се откажа. Винаги съм имал дисциплина и съм се трудил здраво. Единственото, което се промени от ранните ми години е успехът.

„Всеки ден тренирам като за последно, сякаш съм новобранец. Посветил съм се на този бизнес и продължавам да тренирам, защото обичам бокса“, разкри 29-годишният Алварес.