Начало Бокс Канело ще получи повече от 35 милиона долара за битката с Мунгия

Канело ще получи повече от 35 милиона долара за битката с Мунгия

Канело ще получи повече от 35 милиона долара за битката с Мунгия
0

Безспорният световен шампион в суперсредна категория Саул “Канело” Алварез ще спечели повече от $35 милиона за следващата защита на титлите си, която ще се проведе на 4 май в Лас Вегас, съобщава американският журналист Дан Рафаел, цитирайки свои източници.

Наскоро Алварез потвърди, че на 4 май ще се бие срещу популярния си сънародник, мексиканеца 
Хайме Мунгуия, като част от договор за една битка с Premier Boxing Champions.

Сделката с Алварез бележи партньорството на PBC с Amazon Prime Video, давайки на компанията възможността да бъде домакин на голямо боксово събитие на pay-per-view на новата платформа.

Алварез подписа сделка за три битки с PBC миналата година, но тя беше прекратена по взаимно съгласие тази година, след като страните не успяха да се споразумеят за условията за следващата битка.

Според предишния договор Алварез трябваше да има две битки, срещу Джермал Чарло и Ерол Спенс, а сумата от 35 милиона долара беше посочена като гарантирана част на Алварез за всяка битка. Въпреки това и двамата от гореспоменатите боксьори не са в най-добрата позиция да се състезават на голямо PPV шоу и PBC се опита да промени условията на договора на Алварез, за да включи битка срещу Дейвид Бенавидес.

След като стана свободен агент, Алварез започна преговори с DAZN за битка със същата Мунгия или Едгар Берланга, но след това се върна в PBC и този път се съгласи с тях само за една битка.