Начало Бокс Канело за мача с Мейуедър: Не го приемам като загуба

Канело за мача с Мейуедър: Не го приемам като загуба

Канело за мача с Мейуедър: Не го приемам като загуба
0

Саул Алварес е една от най-големите звезди на бокса в наши дни. За мнозина мексиканецът е олицетворението на това да си най-добрия в това, което правиш.

Мексиканската суперзвезда е едва на 30, но притежава фантастичния актив от 55 победи, 2 равни и 1 загуба. Единственото поражение в иначе безупречната статистика на „Канело“ е дело на Флойд Мейуедър.

Двамата се изправиха един срещу друг през 2013-та, когато американецът бе на 36, а Алварес бе на 23. В крайна сметка победата отиде на сметката на „Парите“ чрез неединодушно решение.

Оттогава насам Саул има 13 победи и едно равенство (Генади Головкин) и победи над боксьори като Ерисланди Лара, Мигел Кото, Амир Кан, Лиам Смит, Головкин, Даниел Джейкъбс, Сергей Ковальов, Калъм Смит  др.

В последната си медийна изява световният шампион в 4 различни дивизии бе гост в подкаста на Майк Тайсън, където бе попитан именно и за мача с Мейуедър.

„Бях на 23, когато се бих с Флойд. Оттогава съм станал съвсем различен човек и боксьор“, сподели Алварес в компанията на Майк Тайсън, преводача Хенри Сехудо и треньора си Еди Рейносо.

„Винаги съм вярвал, че първо трябва да се бия с Лара, с Кото и другите и чак след това с Флойд, но каквото такова. Тогава не бях толкова опитен, нямах зрялост. Но аз не гледам на този мач като на загуба.

„Подобни срещи могат само и единствено да ти помогнат да станеш по-добър. Научих страшно много от онзи двубой. Без тази загуба нямаше да съм на мястото, на което съм днес„, добави мексиканецът.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.