Начало Бокс Кати Тейлър показа как се става безспорен шампион в две теглови дивизии

Кати Тейлър показа как се става безспорен шампион в две теглови дивизии

Кати Тейлър показа как се става безспорен шампион в две теглови дивизии
0

Кати Тейлър официално е носител на цели 9 световни пояса в бокса при жените, след като през изминалия уикенд детронира Шантел Камерън за безспорната титла в суперлека категория. Това е превръща официално в една от най-великите боксьорки изобщо в цялата история на спорта, защото е едновременно притежател на всички отличия в две отделни теглови дивизии.

Двубоят в Дъблин бе реванш, след като през май Камерън опази коланите си в един изключително оспорван двубой, завършил 96:94, 96:94 и 95:95 в картите на арбитрите. В ответната среща мачът не бе по-малко интригуващ, като съдиите дадоха 95:95, 92:98 и 94:96 за новата кралица на бокса.

Моментално обаче се появиха призивите за трилогия между двете, защото в противен случай винаги ще останат съмненията, че ирландката е получила незаслужено реванш, след като бе претендентка в първата среща и макар да загуби бе удостоена с правото да се бие повторно, а там съвсем не убеди широката спортна общественост в статута си.

Еди Хърн най-вероятно ще се възползва от хайпа, който се натрупа около двете звезди на британския бокс, и очакваме скоро да съобщи новината за трети-финален двубой, който да сложи точка на спора веднъж завинаги.