Начало Бокс Китай е възможен домакин за битки на Тайсън Фюри

Китай е възможен домакин за битки на Тайсън Фюри

Китай е възможен домакин за битки на Тайсън Фюри
0

Китай може да бъде домакин на евентуални боксови сблъсъци межу Тайсън Фюри и Антъни Джошуа/Деонтей Уайлдър, ако Боксовата асоциация на Макао (MBGA) даде подходяща оферта. Това заяви президентът на боксовата мениджърска компания „Top Tank“ Боб Аръм пред worldboxingnews.com.

„Всеки знае, че „Top Rank“ има голям опит с организирането на големи битки в Макао и това е вариант за нас в ситуацията с Фюри. Там търсят големи събития, които да привлекат туристи от целия свят“, добави дългогодишният боксов мениджър.

През 2013 и 2014 г. Аръм организира битки на Мани Пакиао на китайския град, който е познат още като „Азиатския Лас Вегас“. Освен че дестинацията е атрактивна заради финансовия аспект на организирането на боксови срещи от такъв ранк, в Макао има регистрирани едва 45 позитивни случая на коронавирус и нито една жертва от заразата. Провеждането на боксови срещи с публика изглежда по-възможно там, отколкото на други места, и това може да наклони везните към Макао за организирането на Фюри-Уайлдър 3, тъй като присъствието на публика е от значение за „Top Rank“.

„Без огромните приходи от билети, които имахме в последната битка между двамата (17 милиона щатски долара) не знам как можем да организираме такава битка. Все още е рано да говорим за организирането на такава битка с оглед на ситуацията“, заключи Аръм.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".