Начало Бокс Клариса Шийлдс се оплака от сексизъм
0

Клариса Шийлдс се оплака от сексизъм

Клариса Шийлдс се оплака от сексизъм
0

Часове преди 11-я си мач на професионалния боксов ринг, Клариса Шийлдс се оплака от полова дискриминация от страна на телевизионните компании.

Световният шампион ще защитава поясите си в супер полусредна категория на WBC, IBF, WBO и Супер WBA срещу Мари-Ив Дикар във Флинт, Мичиган (САЩ) утре рано сутринта българско време, но нито една компания не пожела да излъчи двубоя. Първоначално срещата трябваше да бъде излъчена от Showtime, но отлагането на датата заради коронавируса отказа компанията от тези планове. Шийлдс твърди, че е щяла да получи 350 000 долара по договора, но броудкастърите са предпочели да се насочат към мъжки двубои. За да си осигури приход от мача, тя го направи достъпен за фенове на онлайн платформата Fite.tv срещу 29,99 долара.

“Сексисти са и не могат да се справят със силни жени. Винаги крещят, че има равенство, равни права при заплащането, равни възможности, но никога не правят нищо по въпроса. Защото трябва само да кажат: “Да”. Могат да кажат: “Да, знаеш ли какво? Ще сложим женски мач във всяка карта”. Това ще помогне много на женския бокс, но не го правят. Затова взех нещата в свои ръце”, обясни Шийлдс.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.