Начало Бокс Клариса Шийлдс завидя на жените в ММА
0

Клариса Шийлдс завидя на жените в ММА

Клариса Шийлдс завидя на жените в ММА
0

Двукратната златна медалистка в бокса от Олимпийски игри и световна шампионка в три категории Клариса Шийлдс не е доволна от вниманието, което жените в нейния спорт получават.

“Ти Рекс” е заяви, че никак не ѝ е приятно да признае, че дамите в ММА са много по-популярни и това им носи много повече възможности. Една от тях е да участват в двубои, които са основни събития за вечерта. Нещо, което в бокса не се случва.

“В ММА просто има повече внимание върху жените, отколкото в бокса. Не ми е приятно да го кажа…  вижда се в социалните медии, виждам, че те са основно събитие в много карти и хората идват и пълнят залите заради тях. В женския бокс това го няма. Още не съм участвала в предплатено шоу, а съм трикратен световен шампион. А Джервонта Дейвис ще бъде в такова сега. Изобщо няма равенство. Много ми харесва равенството в ММА. Има вечери, в които мъжете са основно събитие, но има и такива, в които жените са основно събитие. В бокса просто не е така”, ядоса се Шийлдс в “The Last Stand Podcast”.

От известно време “Ти Рекс” преговаря за ММА двубой, като вече дори започна подготовка. Все още, обаче, не е ясно кога и срещу кого ще се пробва британката в клетката.