Начало Други Аоияма прекъсна серията от загуби в Токио (ВИДЕО)

Аоияма прекъсна серията от загуби в Токио (ВИДЕО)

Аоияма прекъсна серията от загуби в Токио (ВИДЕО)
0

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма записа четвърта победа на големия летен турнир „Нагоя Башо“, който за първи път се провежда в японската столица Токио, а не в град Нагоя.

В схватка от 10-ия кръг „маегашира-4“ Аоияма победи „меагашира-1“ Ютакаяма чрез хватката „йорикири“ и вече има баланс от четири успеха и седем поражения.

Изненадата на деня поднесе „комусуби“ Дайеишо, който победи „йокозуна“ Хакухо, нанасяйки му първа загуба в надпреварата.

От грешната стъпка на Хакухо се възползваха „озеки“ Асанояма и „меагашира-15“ Такарафуджи. След този кръг и тримата са на върха с по 10 успеха и 1 поражение. Другият „голям шампион“ – „йокозуна“ Какурю не излезе на дохьото, заради травма.

В следващия кръг Даниел Иванов-Аоияма ще има за съперник „меагашира-2“ Оношо. Той е единственият сумист в най-висшата дивизия –„Макуучи“, който не е записал успех от началото на турнира. (11 загуби от 11 схватки).

Припомняме, че състезанията по сумо в Япония бяха подновени след 4-месечна пауза заради пандемията от коронавирус. Японското правителство разреши турнирът да се играе пред публика, макар и с известни ограничения. Допускат се 2500 души, което е приблизително 25% от капацитета на залата в Токио.