Начало Бокс Кобрата: Благодаря на всички българи, които станаха да ме гледат

Кобрата: Благодаря на всички българи, които станаха да ме гледат

Кобрата: Благодаря на всички българи, които станаха да ме гледат
0

Кубрат Пулев коментира успеха си срещу Райдъл Букър, постигнат в американския град Фресно. Кобрата засегна и темата с предстоящата му битка за световната титла, пишат колегите от „Спортал“. Като задължителен претендент, според правилата на IBF, Пулев трябва да се изправи срещу победителя от мегасблъсъка между Анди Руис и Антъни Джошуа. От федерацията наскоро публикуваха отворено писмо, в което пишеше, че това трябва да стане най-късно на 31 май 2020 година.

“Благодаря на всички българи, които са станали да ме гледат и да ме подкрепят. Смятам, че противникът определи самия мач. Той беше много подготвен. Тренирал е заедно с Усик, Джошуа и Уайъдър. Смятам, че е неудобен и игра добре”, започна Кубрат Пулев.

“Имам нови треньори. Пробвам да правим нови неща, да се ъпргрейтваме, да бъда още по-добър на ринга. И да мога да спечеля, когато изляза за световната титла срещу победетеля от мача Джошуа – Руис”, добави Кобрата.

“Не се чувствах спокойно днес. Не можех да се чувствам на 100% спокоен и отпуснат. Но в крайна сметка важното е, че беше постигнат успех. Получи се добър мач. Противникът бе опитен. През цялото време опитваме нови неща  които да ме подобрят. Има какво да надграждам. Работим и с нов треньор от американската школа. Работим и с Ули Вегнер, но той трябваше да приключи работата си със “Зауерланд” и после продължаваме заедно. Очаквам мача за световната титла да е до май 2020 година. Правилата на IBF казват, че аз съм претендент №1 и трябва да се бия срещу победителя от боя Антъни Джошуа – Анди Руис. Ако това не стане и победителят в този двубой се откаже от битка с мен, аз трябва да се бия със следващия в ранглистата (б. р. Адам Ковнацки или Агит Кабайел)”, продължи Кубрат.

“Сега ме чака лек релакс и почивка. След това ще направя подготовка за мача за световната титла. Победителят трябва задължително да се изправи срещу мен. Мога да победя всеки един от двамата”, заключи Кобрата.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.