Начало Бокс Кубрат Пулев прегази бившия затворник Букър

Кубрат Пулев прегази бившия затворник Букър

Кубрат Пулев прегази бившия затворник Букър
1

Кубрат Пулев победи Райдъл Букър с единодушно съдийско решение във Фресно, Калифорния. Така българинът остава официален претендент за световната титла в тежка категория на IBF. Това е победа №28 на Кобрата при професионалистите!

Пулев показа впечатляваща физическа подготовка, амбиция и реални аргументи на ринга. В ъгъла му не беше легендата Ули Вегнер, който наскоро беше уволнен от „Зауерланд“, но все пак продължи да работи с Кубрат. 38-годишният българин бе видимо по-добрият – 99-91, 98-92, 98-92, записаха в картите си арбитрите. Букър продължава да не е нокаутиран в професионален мач.

„Минаха осем месеца от последната ми битка, съперникът не бе лош, стана добър бой“, бяха първите думи на Пулев след успеха. „Контролирах целия мач, бях по-добър, аз съм на различно ниво. Респект за противника, но показах какво е световното ниво. Сега ще се бия с победителя от Джошуа – Руис.“

Кобрата пусна 690 удара, от които успя да пласира 163 значителни.

Пулев доминира съперника си в 9 от всички 10 рунда, като само първият отива на сметката на американеца.

Българинът се би в 11-хилядния стадион „Чукчанси Парк“ – домът на бейзболния отбор на „Гризлис“. Това беше вторият му мач за годината, след като в края на март той нокаутира Богдан Дину в Коста Меса.

Кубрат Пулев трябва да бъде поздравен, че продължава да е активен, въпреки че големите имена в категорията го избягват. Кобрата отново заложи статута си на претендент №1 и вече официално капарира бой с победителя от Анди Руис – Антъни Джошуа 2. Очаква се срещата да бъде през май 2020 година.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.