Начало Бокс Кобрата поиска отваряне на договора за Руис-Джошуа

Кобрата поиска отваряне на договора за Руис-Джошуа

Кобрата поиска отваряне на договора за Руис-Джошуа
0

Българският боксьор вижда неправомерна игра в полза на промоутър.

Кубрат Пулев е поискал от съдията Кевин Кастел, който отговаря за южния район на Ню Йорк, да бъде отворен договорът на Анди Руис за мачовете му срещу Антъни Джошуа.

Причината според неговите адвокати е неправомерна клауза, която задължава да има реванш между двамата. Тя била в разрез с правилника на Международната боксова федерация.

Кобрата е представляван от адвокатите Джон Уирт и Джон С. Уирт, които са завели жалбата.

Представителите на Пулев атакуват и разрешението на Международната боксова федерация да даде отсрочка за задължителната защита на титлата на Анди Руис, за да има той реванш с Джошуа. За това били платени 20 000 долара.

Пулев е задължителният претендент на Международната боксова федерация (IBF) и по принцип има договорка да се изправи срещу победителя в реванша до май догодина.

В този случай обаче може да се стигне до доста гръмко дело и отнемане на титли, ако наистина има неправомерна клауза в договора за първия мач.

Става въпрос за правило „3 В“ на организацията, което гласи:

“Нито един договор за за титла не може да включва клауза или друг член, какъвто и да е, който гарантира или по какъвто и да друг начин уверява или обещава на съперниците реванш. Подобна клауза или член нарушава правата на задължителния претендент.”

Точно с подобна клауза импресариото на Антъни Джошуа Еди Хърн си гарантира реванша според неговите думи. Според адвокатите на Кобрата така едва ли не Руис е играл като мениджър на съперника си.

Източник: „24 часа“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.