Начало Бокс Кобрата се завръща срещу мощен руснак
0

Кобрата се завръща срещу мощен руснак

Кобрата се завръща срещу мощен руснак
0

Кубрат Пулев ще се изправи срещу руснак при дългоочакваното си завръщане на професионалния ринг. Кобрата ще срещне мощния Андрей Федосов (32-3) на галавечерта в Ингълууд, Калифорния, на която и брат му Тервел Пулев ще проведе първата си битка след повече от година пауза.

Най-изтъкнатия специалист в сферата на професионалния бокс – Дан Рафаел информира в социалните мрежи, че Кубрат ще подгрява Тервел в програмата на събитието. Галавечерта е предвидена за 14 май, само 10 дни, след като Кобрата навърши 41 години.

Mark Robinson/ Matchroom Boxing

Това ще е първи мач за българина от поражението от Антъни Джошуа на 12 декември 2020-а. В последствие Кубрат направи един двубой по правилата на „Траяд Комбат“ срещу Франк Мир, като нокаутира бившия световен шампион на UFC за по-малко от две минути. Мачът обаче не бе вписан в професионалната визитка на Пулев, тъй като бе с ръкавици за ММА и в боксовите среди се счита за неофициален.

Съперникът на Кобрата – Андрей Федосов е на 36 години. Той е висок 185 сантиметра, като има 32 победи от 35 двубоя, 26 от които са дошли след нокаут. Може да се каже, че руснакът ще бъде домакин на мача, тъй като от години живее в Калифорния. Той е в серия от 8 поредни победи, като за последно загуби с технически нокаут от Брайънт Дженингс на 14 юни 2013 година. През април 2021-а Федосов отказа още в първия рунд Махамадрасул Маджидов.

Очаква се потвърждение на новината и от лагера на Кубрат Пулев. Неговото име е спрягано и за други съперници, сред които Карлос Такам и Чарлз Мартин.