Начало Бокс Съдията обясни реакцията си при нокаута на Кобрата
0

Съдията обясни реакцията си при нокаута на Кобрата

Съдията обясни реакцията си при нокаута на Кобрата
0

Мнозина специалисти се чудят защо съдията на битката между Кубрат Пулев и Франк Мир се забави с решението си да спре двубоя. Кобрата отказа бившия световен шампион в тежка категория на UFC, като го довърши с брутално ляво кроше малко преди края на първия рунд.

Въпреки това 42-годишният американец остана на краката си, макар видимо да бе абсолютно неспособен да се защитава. Виждайки това, българинът буквално спря и чакаше реакцията на рефера Дан Миралиота. Тя дойде, но с известно закъснение, което дори коментаторите на галавечерта в Тексас не разбраха.

Той е на краката си! Той е на краката си! Ляво кроше! Какво прави Дан Миралиота”, крещи по микрофона Рей Флорес, докато Мир се олюлява. Отговорът на Миралиота пред MMA Fighting e доста интересен. Според рефера, Кубрат е трябвало да направи още една-две крачки напред, след което той е щял да се намеси. Съдията отчита, че е останал учуден защо Кобрата е спрял, а не е тръгнал да довършва противника.

Чаках Пулев да настъпи. Това щеше да направи по-лесно решението за мен, защото в момента, в който той бе тръгнал да атакува, аз щях да защитя Мир и да отблъсна Кубрат, спирайки мача. Но той дори направи крачка назад, а аз продължавах да гледам към Франк”, коментира Миралиота.

Според него, той е действал адекватно и правилно в ситуацията, давайки още няколко секунди време и наблюдавайки отстрани случащото се. „Мир просто не падна, но и не постави ръцете си в позиция, отговаряща на предстоящ удар. Тогава видях, че Пулев отново тръгва към него и се намесих. Беше лесно решение за мен”, коментира реферът, който е ветеран, както в битките в октагона, така и на боксовия ринг.

По думите му, Мир го е попитал защо е спрял двубоя, докато в ъгъла му са били благодарни, че се е намесил. В дните след срещата Миралиота е получил десетки съобщения, с които са го поздравили за поведението му.

Той отново се върна към спорния момент и според мнозина закъснялата му реакция. „Не исках да позволя на Пулев да нарани Мир и да го удари отново. Но когато той се отдръпна реших, че Франк може да има шанс да се възстанови или пък да клекне, което е знак за отброяване на нокдаун. Той не направи нито едното и затова спрях битката”, каза още реферът.