Начало Бокс Начертаха пътя пред Головкин при отказ на Канело за трилогия
0

Начертаха пътя пред Головкин при отказ на Канело за трилогия

Начертаха пътя пред Головкин при отказ на Канело за трилогия
0

Генадий Головкин (41-1-1) ще опита да обедини всички световни титли в средна категория. Това ще стане, ако абсолютният шампион в супер средна Канело Алварес (57-1-2) откаже двамата да се срещнат за трети път и да разчистят веднъж и завинаги сметките си.

Такъв е пътят, който бе начертан на казахстанската суперзвезда от мениджъра Еди Хърн. Според него, организиране на трилогия между GGG и Канело ще бъде изключително сложно, предвид че Алварес вече се подготвя да боксира в полутежка категория, а самият Головкин няма желание да качва килограми и да сменя дивизията.

Двамата направиха паметни мачове през 2017 и 2018, като резултатът от тях бе равенство и спорна победа с 2:0 гласа за Канело. Това остави спорът им нерешен и мнозина нямат търпение да ги видят отново един срещу друг на ринга.

В момента Головкин е шампион на IBF в средна категория, като на 29 декември ще боксира с носителя на пояса на WBA Риота Мурата (16-2) в Сайтама. Според Хърн, победа и липса на трилогия ще означават мач за следващата титла по веригата за GGG. В случая съперник ще бъде или Джермал Чарло (32-0), който е с пояса на WBC, или носителя на титлата на WBO Деметриъс Андраде (31-0).

Опциите пред Генадий не са много. Или трилогия с Канело, или обединение на всички пояси. Ако бие Мурата, то следващият трябва да е Чарло или Деметриъс. За мен Андраде е най-вероятният противник на GGG. Той нееднократно е казвал, че иска да обедини поясите, а това означава битка с Головкин”, коментира ситуацията Еди Хърн.